Достапни линкови

Министрите за одбрана на ЕУ на вежби за сајбер безбедност


Илустрација

Министрите за одбрана на ЕУ се собраа во главниот град на Естонија, Талин на неформална средба при што ќе земат учество во вежбите за сајбер безбедност кои се со цел да се тестира можноста на европскиот блок за одговор на потенцијалните напади од хакери на незјините воени структури. Естонија ја стави сајбер безбедноста високо на агендата за време на нејзиното шест месечно претседавање со ЕУ по серија на глобални напади врз мултинационални фирми, пристаништа и јавни служби.

XS
SM
MD
LG