Достапни линкови

Се страхува од експлозија во хемиска фабрика поради поплавите во Тексас


Тропската бура Харви проследена со изобилни дождови предивика големи поплави во Тексас.

На една хемиска фабрика во Крозби, Тексас и се заканува експлозија или пожар во наредните неколку денови поради големите поплави, изјави директорот на фабриката Ричард Роу. Според него, не постоел начин да се спречи тоа поради големото количество вода која го расипала системот за разладување во фабриката која произведува органски пероксиди за индустријата за гуми и пластика. Жителите на околу два клиометра од фабриката се евакуирани. Тропската бура Харви проследена со изобилни дождови предивика големи поплави во Тексас.

XS
SM
MD
LG