Достапни линкови

Огромни штети од ураганот Харви


Луѓе ги напуштаат нивните домови поплавени во Хјустон, 28.08.2017.

Штетите од ураганот Харви во Тексас се проценуваат на 42 милијарди евра, поради што таа би можело да се смета за една од петте најскапи што ги погодија Соединетите држави. Главните операции сега се сведуваат на евакуација на населението и давање помош на загрозените, но некои агенции за проценка сметаат дека набрзо ќе стане пресудно пршањето за влијанието на овој ураган врз стопанството на Тексас, држава која е втора најголема во САД по површина и по население. Најскапиот ураган беше Катрина во 2005 година кој чинеше 118 милијарди долари.

XS
SM
MD
LG