Достапни линкови

Деца мачени од ИД во Рака


деца од Рака во бегалски камп во близина на овој сириски град, 02.05.2017.

Децата кои бегаат од сирисикот град Рака кој е под контрола на милитантите на Исламската држава од 2014 година, биле мачени од екстремистите со години, соопшти организацијата „Спасете ги децата“. Во извештајот се додева дека освен тоа, децата секојдневно се изложени на бомбардирања и борби кои освен опасноста по нивниот живот исто така претставуваат опасност и за натамошниот нивен живот. Оваа организација смета дека ќе бидат потребни децении пред децата во Сирија да се справат со нивните психолошки проблеми.

XS
SM
MD
LG