Достапни линкови

Отворен ден за високи гости на вежбата во Криволак


Конвој на возила на армијата на САД влегува во Македонија од граничниот премин Деве Баир.

Денеска во Криволак, каде што американската и македонската армија одржуваат заедничка вежба,е отворен ден за високи гости. На вежбата „Dragoon Guardian 17“ учествуваат 300 војници на армијата на САД кои се дел од инженерска единица. Американската единица е предвидено да патува и низ неколку градови, изложувајќи го своето оружје и опрема.

XS
SM
MD
LG