Достапни линкови

Путин цел на критики и пофалби за јазиците на малцинствата


Рускиот претседател Владимир Путин.

Рускиот претседател Владимир Путин е цел на критика, но и на пофалби на интернет по неговиот коментар за јазиците на етничките заедници во автономната република Мари Ел, која е во состав на неговата земја. Тој при посетата на Мари Ел, сугерираше дека етничките Руси биле принудени да учат јазик кој не им е мајчин, како и тоа дека биле скратени часовите по руски јазик во училиштата во земјата. Според него, нема потреба етничките руси да ги учат јазиците на малцинствата во регионот каде тие имаат мнозинство.

XS
SM
MD
LG