Достапни линкови

Преговори во Минск за конфликтот во источна Украина


Амбасадорот на ОБСЕ, Мартин Сајдик

Нова рунда на разговори со цел имплементација на мировниот договор за решавање на конфликтот во источна Украина беше одржана денеска во Минск, Белорусија. Во разговорите беа вклучени претставници на Украина, Русија и ОБСЕ. Амбасадорот на ОБСЕ, Мартин Сајдик изјави дека е направен напредок во имплементација на некои аспекти од договорот од 2015 година. Конкретно, тој се осврна на размената на затвореници меѓу бунтовниците и украинските владини сили.

XS
SM
MD
LG