Достапни линкови

Марш за царот на Русија

Деведесет и девет години по убиството на Николај II и неговото семејство, илјадници луѓе во централна Русија маршираа во сеќавање на последниот цар на Русија.

Деведесет и девет години по убиството на Николај II и неговото семејство, илјадници луѓе во централна Русија маршираа во сеќавање на последниот цар на Русија.
Покажи повеќе

Маршот почна во 3 часот наутро во Екатеринбург каде што руското царско семејство беше егзекутирано од болшевичките револуционери на 17 јули 1918. 
1

Маршот почна во 3 часот наутро во Екатеринбург каде што руското царско семејство беше егзекутирано од болшевичките револуционери на 17 јули 1918. 

Се осамна додека луѓето маршираа на рутата од 20 километруи, односно до шумата каде што беа закопани телата на Романови. 
2

Се осамна додека луѓето маршираа на рутата од 20 километруи, односно до шумата каде што беа закопани телата на Романови. 

3
4

Вчитај повеќе

XS
SM
MD
LG