Достапни линкови

ЕУ со трговски мерки за извоз од Украина


Знамето на ЕУ и на Украина.

Министрите за надворешни работи на ЕУ едногласно ја поддржаа одлуката на Украина да и се додели привремена дозвола за трговија на некои земјоделски и индустриски производи. Претходно и ЕП донесе слична одлука. Договорот ќе биде потпишан за време на пленарната седница на Европскиот парламент во Стразбур во септември.Со одлуката, според соопштението, ќе и се дозволи на Украина да извезува производи во ЕУ. Целта на одлуката, како што е наведено, е да се зајакнат економските и политичките врски меѓу Украина и ЕУ.

XS
SM
MD
LG