Достапни линкови

ЕК одобри 6,48 милиони евра за бегалските кампови на Лезбос и на Хиос


Европската комисија денеска одобри 6,48 милиони евра за подобрување на условите на живот во центрите за прием на бегалци на грчките острови Лезбос и Хиос во Егејско Море.Средствата ќе бидат наменети за обезбедување на храна, вода, водовод и канализација, како и за подобрување на здравствените и образовни услуги за бегалците.

Грција од 2014 година вкупно доби околу 900 милиони евра од Европска унија за справување со бегалската криза.

XS
SM
MD
LG