Достапни линкови

Мировни преговори за Сирија во Астана


Специјалниот претставник на ОН за Сирија, Стафан ди Мистура.

Дипломати од Русија, Иран, Турција и САД денеска ја започнаа петата рунда на мировни преговори во Астана со сириските власти и претавници на опозициските групи. Специјалниот претставник на ОН за Сирија, Стафан ди Мистура исто така е присутен на средбата во главниот град на Казахстан. Преговорите во Астана кои се иницирани од Русија, Иран и Турција се одвоени од разговорите во Женева предводени од ОН.

XS
SM
MD
LG