Достапни линкови

Над 125 илјади луѓе раселени поради конфликтот во Авганистан


Внатрешно раселени лица во Авганистан

ОН соопштија дека повеќе од 125 илјади луѓе биле принудени да ги напуштат нивните домови од почетокот на годината поради конфликтот во Авганистан. Според податоците на организацијата, 22 илјади луѓе биле раселени во изминатите две недели. Најпогодените региони се наоѓаат во северниот и североисточниот дел на Авганистан, каде околу 45 отсто од населението ги напуштило своите домови.

XS
SM
MD
LG