Достапни линкови

ДЗС: Стапката на невработеност во првиот квартал 22,9 отсто


Соопштение од Државен завод за статистика

Во првото тримесечје од 2017 година, активното население во Република Македонија брои 952.644 лица од кои вработени се 734.043, а 218.601 се невработени, соопшти Државниот завод за статистика (ДЗС).

Стапката на активност во овој период е 56,7, стапката на вработеност е 43,7, додека стапката на невработеност е 22,9

XS
SM
MD
LG