Достапни линкови

Ексклузивно: необјавени слики од погребот на Сталин

Американскиот мајор Мартин Менхоф во почетокот на педесетите години извесно време беше воено аташе во американската амбасада во Москва која беше лоцирана во близина на Црвениот плоштад. Тој го напушти СССР во 1954 година по обвинувањата за шпионажа. Притоа се себе зеде филмови и стотици колор слајдови и до извесно време тие беа заборавени во една продавница за автоделови во Сиетел.

Пренесуваме неколку слики од еден од клучните настани во СССР, погребот на тогашниот советски лидер Сталин.

Категории

XS
SM
MD
LG