Достапни линкови

Лобистите и надворешната политика на САД


Американскиот Конгрес е еден од центрите каде што се формира американската надворешна политика и пораките кои доаѓаат од конгресмени треба да се разберат сериозно. Но изјава на еден конгресмен не е политика на државата, а администрацијата на Доналд Трамп не ги менува начелата на суверенитет и непроменливост на границите.

XS
SM
MD
LG