Достапни линкови

САД: Комисија против руското мешање во светот


Капитол Хил, Вашингтон, 2016.

Претставничкиот дом на американскиот Конгрес го поддржа предлогот за воспоствување Комисија на високо ниво за борба против руското политички мешање во светот. Претставничкиот дом во кој мнозинство се републиканците го усвоија предлогот во рамките на поширока легислатива во врска со разузнавачката политика. Новата Комисија ќе има задача да се справи со активните мерки на Русија и да го спречи влијанието, вклучувајќи корупција, прекршување на човековите права и тероризам од страна на руските безбедносни служби или политички елити.

XS
SM
MD
LG