Достапни линкови

ДИК ќе го утврдува обликот на печатите на избирачките одбори


Државната изборна комисија (ДИК)

Државната изборна комисија попладнево треба да ја разгледа и усвои Предлог-одлуката за утврдување на обликот на печатите на избирачките одбори во Република Македонија и избирачките одбори во Дипломатско конзуларните претставништва на Република Македонија во странство и избирачкиот одбор во Државната изборна комисија.

На дневен ред на седницата закажана за 17 часот, како што соопшти ДИК, е и разгледувањето и усвојувањето на Нацрт-планот за едукација на општинските изборни комисии по тимови планирани за 29 и 30 ноември годинава.

XS
SM
MD
LG