Достапни линкови

Интерпол ја одложи одлуката за барањето на Косово за членство


Приштина - национални симболи и европски знамиња

Генералното собрание на меѓународната полициска организација Интерпол ја одложи одлуката околу барањата за членство, меѓу кои и на Косово, додека не бидат спроведени неопходните студии.

- Додека се спроведува студијата, суспендирани се сите актуелни и идни барања за членство, вклучувајќи го и оние на Косово, Палестина и Соломонските Острови, соопшти денеска Интерпол.

Во соопштението се наведува дека Генералното собрание одобрило именување на советници, кои ќе ја спроведат студијата и потоа ќе дадат препораки за членство во меѓународната полициска организација

XS
SM
MD
LG