Достапни линкови

Нова фаза од преговорите за Кипар


Генералниот секретар на ОН, Бан Ки Мун

Генералниот секретар на ОН, Бан Ки Мун ќе започне нова фаза од мировните преговори меѓу лидерите на етнички поделениот Кипар на 7 ноември во Швајцарија, соопшти денеска организацијата. Специјалниот пратеник на ОН за Кипар, Еспен Барт Ејде. Изјави дека тоа е критична пресвртница во мировниот процес. Според него, средбата во туристичкиот центар Монт Пелерин ќе биде посветена на територијалните спорови, како и останатите нерешени прашања.

XS
SM
MD
LG