Достапни линкови

Апелација не дозволи иземање на судија за Трезор


Апелацискиот суд ја одби жалбата на СЈО со која не беше прифатено барањето на обвинителството за иземање на судијата надлежна за определување мерки за претпазливост против три лица опфатени во предметот Трезор. Судот ги одбил какако неосновани, бидејќи не постојат околности кои предизвикуваат сомнение за непристрасност на судијата за кој се бара иземање. Со Трезор СЈО бараше притвор за еден осомничен и мерки на претпазливост за тројца .СЈО го отвори предметот Трезор поради сомневање дека 860 илјади евра од буџетот завршиле во приватни џебови преку сомнителни набавки во МВР

XS
SM
MD
LG