Достапни линкови

Дискриминација и социјална исклученост на трансродовите луѓе во Македонија


Социјална исклученост, предрасуди, говор на омраза, се дел од секојневието на трансродовите луѓе во Македонија. 27-годишниот Алекс Ристовски повеќе не се чуствува како Елена, името кое му е заведено во личната карта. Вели дека иако е роден како девојче, но отсекогаш се чуствувал како машко.

XS
SM
MD
LG