Достапни линкови

Доделена Нобеловата награда за економија


Добитници на Нобеловата награда за економија годинава се економистите Оливер Хант и Бенгт Холмстром

Добитници на Нобеловата награда за економија годинава се економистите Оливер Хант и Бенгт Холмстром за новниот придонес во „теорија за договор“, односно за воспоставување на основа за креирање на политики и институции, од леглислатива за банкрот до политички устави“. Нивните анализи ги опфаќаат сегментите: платите на манџерите базирани на успешност и приватизацијата. Минатата недела беа доделени наградитре за мир, физика, хемија, и медицина. Последната награда за литература ќе биде доделена на 13 октомври.

XS
SM
MD
LG