Достапни линкови

За Меѓународните набљудувачи грузиските избори се добро спроведениМеѓународните набљудувачи за следење на парламентарните избори во Грузија велат дека гласањето на 8 октомври било добро спроведено, и оти генералано се почитувале основните слободи. Сепак, тие додаваат дека атмосфера на кампањата бела обележана со обвинувањата од опозицијата за незаконско водење кампањи и измама. Со гласовите од повеќе од 72 отсто од избиарчките места Централната изборна комисија (ЦИК), соопшти дека Грузиски сон има 49,5 отсто од гласовите, додека опозицијата на Движењето на Обединетите нации е на второто место со 26,6 проценти.

XS
SM
MD
LG