Достапни линкови

Денеска Нобеловата награда за мир


Националната четворка за дијалог во Тунис

Денеска во Осло ќе биде соопштен годинашниот добитник на Нобеловата награда за мир. Оваа година има 367 кандидати, од кои 228 поединци и 148 организации. Станува збор за најголем број кандидати од почетокот на доделувањето на оваа награда во 1901 година. Ланинаградата и беше доделена на Националната четворка за дијалог во Тунис за успешната транзиција на таа земја кон демократија.

XS
SM
MD
LG