Достапни линкови

Авганистан прифати да помогне во враќањето на мигрантите


Авганистан се согласи да и помогне на ЕУ во принудното враќање на илјадници мигранти со тоа што ќе им издаде патни исправи и ќе ги прифати назад во земјата. Договорот е објавен за време на донаторската конференција за Авганистан што се одржува во Брисел откако Германија соопшти дека финански ќе го поддржи враќањето на мигрантите. Според новинските агенции, ЕУ планира да врати околу 80 илјади авганистански мигранти.

XS
SM
MD
LG