Достапни линкови

Британски научници добитници на Нобелова награда за физика


Кралската шведска академија за науки соопшти дека Нобеловата награда за физика годинава ја добија Дејвид Тоулес, Далкан Халдејн и Мајкл Костерлиц за теоретските откритија на тополошките фази на транзиција и тополошките фази на материјата. Наградата за достигнувања во физиката е втора од шесте Нобелови награди кои треба да бидат доделени во текот на следната недела. Добитниците на оваа награда се британски научници.

XS
SM
MD
LG