Достапни линкови

Петар Аневски повторно на чело на Советот на јавните обвинители


Петар Аневски денеска е реизбран за претседател на Советот на јавните обвинители на Република Македонија.

Аневски кој и досега беше прв човек на Советот, на тајно гласање на денешната сеница добил мнозинство гласови од вкупниот број членови.

На предлог на Аневски на седницата за заменик претседател е избран Арбер Исаку, соопшти Советот на јавните обвинители на Република Македонија .

XS
SM
MD
LG