Достапни линкови

Женски допир на традиционални машки занаети


Во најстарата казанчиска улица во сараевската Баш чаршија жена ја презема традиционалната машка занаетчиска работа. Овој отомански петвековен стар занает се уште живее во Сараево. Разликата е во тоа што сега за прв пат жените учат како да го изработуваат.

XS
SM
MD
LG