Достапни линкови

Владата викендов ќе расправа за предлог буџетот за 2017


Владата викендов ќе оддржи седница на која ќе расправа за предлог буџетот за 2017 година со цел усвојување на буџетот кој потоа ќе премине во собраниска процедура. Портпаролот на Владата Александар Ѓорѓиевизјави дека како и досега чинот на усвојување на Предлог-буџетот ќе биде транспарентен, а министерот за финансии Кирил Миновски ќе ги образложи приоритетите и конструкцијата којшто го предлага за наредната година.

XS
SM
MD
LG