Достапни линкови

Штајнамер бара нов договор со Русија


Шефот на германската дипломатија Франк Валтер Штајнмаер

Шефот на германската дипломатија Франк Валтер Штајнмаер побара нов договор со Русија за контрола на оружјето со цел да се спречи, како што наведува, „случајна војна“. Ова доаѓа во момент кога и Москва и НАТО ги интензивираат воените маневри. Новиот договор би требало да понуди транспарентност и мерки на доверба меѓу двете страни. „Сакаме содржински дијалог со сите партнери кои ја сносат одговорноста за безбедноста во Европа, и тоа би требало да се одвива преку ОБСЕ“, пишува Штајнмаер.

XS
SM
MD
LG