Достапни линкови

Измените на Законот за буџети пред пратениците


Предложените измени на Законот за буџет, по брза постапка, со кои ќе се овозможи Министерството за финансии да прави пренамена, прераспределба на средства на 5 отсто од буџетот, со цел побрза исплата во услови на елементарна непогода, се на дневен ред на денешната собраниска Комисија за финансирање и буџет и на продолжението на 114. седница на Собранието.

Досега Министерството имаше право да прави прераспределба на средства во буџетот во износ до пет милиони евра. Според образложението на министерот за финансии Кирил Миноски, законот се носи за во иднина постапката за обесштетување да оди многу побрзо.

XS
SM
MD
LG