Достапни линкови

За властите членството во ЕУ и НАТО приоритет


Интеграцијата на Македонија во ЕУ и НАТО, стратешкото партнерство со САД, регионалната соработка и парламентарната дипломатија беа во фокусот на обраќањето на претседателот на Собранието на Македонија Трајко Вељаноски во обраќањето пред Амбасадорскито совет на МНР. Тој се осврна на повеќе актуелни теми кои се приоритет во меѓународната политика на Македонија, но и на актуелните случувања на внатрешен политички план и предизвиците во периодот што следи.

Членството во НАТО и евроинтеграцијата остануваат врвен приоритет на надворешната политика на Македонија, порача премиерот Емил Димитриев во своето обраќање пред Амбасадорскиот совет.


XS
SM
MD
LG