Достапни линкови

ВМРО-ДПМНЕ предлага мерки за поплавените


Советничката група на ВМРО-ДПМНЕ во Советот на Град Скопје предлага неколку работи со кои би им се олеснил животот на луѓето во поплавените региони. Тие предлагаат воспоставување меѓуопштинска соработка на Град Скопје и Општина Гази Баба, заради изградба, реконструкција и санација на улици во населени места во општина Гази Баба.

Потоа жителите од поплавените места да не плаќаат надомест за извршена услуга собирање и транспортирање комунален отпад, како и да не плаќаат сметки за вода за август, септември и октомври годинава.

XS
SM
MD
LG