Достапни линкови

Поплавените денеска и утре да се пријават во МФ за исплата на аванс


Граѓаните од поплавените подрачја денеска и утре треба да ги пријавуваат во Министерството за финансии деловните банки во кои сакаат да им биде исплатен паричниот надоместок.

Евидентираните лица од приложените списоци доставени од страна на Комисијата за вршење проценка на оштетувања на недвижен и движен имот во подрачјата зафатени со силното невреме и поплавите во скопскиот и тетовскиот регион треба да се пријават на телефонските броеви: 02/3255-578, 02/3255-586, 02/3255-743 и 02/3255-742 и тоа денеска и утре во период од 9 до 17:30 часот и во понеделник од 8:30 до 19 часот.

Исплатата ќе се изврши во готово, на шалтерите на онаа деловна банка за која лицето ќе се определи. Банките ќе ја вршат исплатата врз основа на документ за идентификација - лична карта или патна исправа.

Граѓаните штетите можеа да ги пријават и во текот на вчерашниот ден.

XS
SM
MD
LG