Достапни линкови

Иванов ќе им додели орден за воени заслуги на оддел и единица во МВР


Претседателот на Република Македонија Ѓорге Иванов денеска со Орден за воени заслуги ќе ги одликува Одделот за гранични работи и миграции и Единицата за обука и поддршка при Министерството за внатрешни работи.

Орденот за воени заслуги на единицата и на одделот при МВР се доделува за особени заслуги и за исклучителен придонес во зачувувањето на суверенитетот, независноста и територијалниот интегритет на Република Македонија, како и за зацврстувањето на националната безбедност и сигурноста на македонските граѓани.

XS
SM
MD
LG