Достапни линкови

Отштета за сите поплавени земјоделски површини


Сите земјоделски површини без разлика дали се евидентирани во нашиот регистар или не, ќе бидат обештени, изјави денеска министерот за земјоделство Михаил Цветков. Тој вели дека комисиите за проценка на штети се на терен и очекува за околу дваесет дека работата да биде завршена. Цветков вели дека како комисиите ќе ги обработуваат податоците, тие ќе бидат дадени на Влада и истите ќе бидат исплатени од платежна агенција.

XS
SM
MD
LG