Достапни линкови

До ДИК се пријавиле над 2.000 спорни гласачи


До Државната изборна комисија денеска до 12 часот се пријавиле вкупно 2.137 граѓани чиишто записи во Избирачкиот список по извршените вкрстени и теренски проверки се спорни, односно има несовпаѓање на податоците во Избирачкиот список. Од нив, 817 се пријавиле лично во канцелариите на ДИК, а 1.320 се пријавиле преку интернет. Најмногу од пријавените се од општина Чаир по што следат општините Тетово, Аеродром и Сарај.

XS
SM
MD
LG