Достапни линкови

Туркмeнистан ја затвори границата со Казахстан


Туркмeнистан ја затвори границата со Казахстан, поради безбедносни причини. Казахстанските власти велат дека границата е затворена од вчера. Туркменистанските власти велат дека мерките ќе траат пет дена. Ова е второ затворање на границата во изминатиот период. На 20 јули исто така границата беше затворена, поради безбедносни причини.

XS
SM
MD
LG