Достапни линкови

Ослободена полициската станица Ереван


Вооружените напаѓачи кои две недели имаа контрола над полициска станица во Ереван денеска им се предадоа на властите. Во соопштението на Националната служба за безбедност на Еремнија е наведено дека со конзистентна и координирана постапка специјалните сили успеале да ги убедат вооружените опозициски напаѓачи да го спуштат оружјето и да им се предадат на властите. Полициската станица е ослободена се вели во соопштението.

Лидерот на опозициските вооружени сили Варузхан Аветисиан изјави дека пред еден час одлуличе да се предадат затоа што ако е бесмислено да продолжат со вооружен отпор бидејќи специјалните сили со периоднично пукање раниле поголем дел од членовите на неговата група.

XS
SM
MD
LG