Достапни линкови

До ДИК се пријавиле 500 гласачи од спорните записи


Државната изборна комисија соопшти дека до денеска 502 граѓани се пријавиле за да го регулираат своето избирачко право. За над 39.000 лица се појавија несовпаѓања на податоците при проверките за проичистување на Избирачкиот список. Од пријавените, 116 се обратиле во подрачните одделенија и канцеларии или во дополнителните канцеларии на Државната изборна комисија, додека 386 граѓани пријавувањето го оствариле преку веб - апликацијата на Комисијата, соопшти ДИК.

XS
SM
MD
LG