Достапни линкови

Попоски - важно е договорот да се испочитува


Важно е да се испочитува договорот постигнат вчера бидејќи тоа е клучно за надворешната политика на Македонија и ќе значи позитивна препорака од ЕУ, изјави вицепремиерот и министер за надворешни работи Никола Попоски. Тој вели дека секој чекор со кој се намалува неизвесноста што ја донесе кризата е позитивна работа за земјата. Тој вели дека договорот е позитивен сигнал и во однос на ЕУ, но дека договорот не е доволен за препорака, туку важно е тој да се спроведе во пракса.

XS
SM
MD
LG