Достапни линкови

Во Албанија, компромис за реформи во судството


Албанските партии постигнаа компромис за темелна реформа на судството со што е прекинат застојот што ризикуваше да го блокира патот на Албанија кон членство во Европската унија. Реформскиот пакет има за цел судството да се направи независно и способно за борба со корупција и неказнивост на политичари. Договорот е постигнат по 18 месеци преговори со официјални лица од ЕУ и САД. Албанскиот парламент денеска ќе гласа за реформите.

XS
SM
MD
LG