Достапни линкови

УПОЗ најави кривични ако штрајкувачите добијат помала плата


Синдикатот на УПОЗ најави дека ќе покрене кривични пријави против претседателите на судовите кои на вработените во судската администрација ќе им исплатат само 60 проценти од платата поради штрајк. Синдикатто смета дека одлуката на Судскиот буџетски совет е противуставна и противзаконска и претставува обид да се скрши штрајкот во судската администрација.

Судските административци бараат и тие да имаат право на надоместоци на плати.

XS
SM
MD
LG