Достапни линкови

Бугарска фирма ги купи Злетово и Тораница


Илустрација

Бугарската фирма „Минстрој“, новиот концесионер на рудниците „Злетово“ во Пробиштип и „Тораница“ во Крива Паланка денеска ги уплатил парите за купување на имотот на двата рудника, потврдува стечајниот управител.

Согалсно електронската продажба „Минстрој“ за „Злетово“ понуди околу два милиони евра, а објектите на рудникот Тораница во Крива Паланка ги купи за околу1,5 милиони евра.

Во моментов над 100 рудари и инженери се ангажирани од концесионерот „Минстрој“ и работат на подготвување за рестартирање на рудниците „Злетово“ и „Тораница“.

XS
SM
MD
LG