Достапни линкови

Управен ја поништи лустрацијата на Јадранка Костова


Управниот суд ја поништи лустрацијата на новинарката Јадранка Костова. Судот вели дека е прекршен членот кој предвидува лицето за кое се води постапка да биде задолжително известено. Против оваа пресуда дозволена е жалба до Вишиот управен суд во рок од 15 дена од приемот.

Комисијата за верификација на фактите во март 2015 донесе решение за лустрација на главната уредничка на неделникот „Фокус“. А потоа Собранието одлучи да го прекине процесот на лустрација од 1 септември 2015 . Комисијата нема мандат да поведува нови постапки.

XS
SM
MD
LG