Достапни линкови

ЕУ нема да го менува договорот со Украина


Европската унија нема да прави никакви промени во договорот за асоцијација со Украина во врска со загриженоста на холандските гласачи искажна нареферендумот што во април годинава се одржа во таа земја. Сепак, како што се дознава во Брисел, Унијата би можело да издаде соопштение со кое ќе се разјасни дека со овој договор Украина не се приближува многу до ЕУ. Мнозинството гласачи во Холандија се изјанија против договорот со Украина по што таа земја не го ни ратификува.

XS
SM
MD
LG