Достапни линкови

Промени во француската разузнавачка служба


Француските пратеници препорачаа промени во државната служба за разузнавање по се поголемите закани од меѓународен тероризам. Според предлогот, различните разузнавачки служби во земјата треба да се обединат во една национална антитерористичка агенција. Препораките доаѓаат од Анкетната комисија која беше формирана по терористичките напади во Франција минатата година при што загинаа 130 луѓе. Претседателот на Комисијата изјави дека треба да бидат поамбициозни кога има закани од меѓународен тероризам.

XS
SM
MD
LG