Достапни линкови

МВР ќе го реформира безбедносниот систем


Министерството за внатрешни работи промовираше проект за сеопфатна реформа на системот за национална безбедност, со што призна дека навистина има потреба од реформи во тој дел, рече Хари Локвенец, пратеник и претседател на Комисијата за надзор над работата на Управата за безбедност и контраразузнавање (УБК) и на Агенцијата за разузнавање (АР).

За СДСМ, рече Локвенец, е целосно неприфатлив предлогот носител на процесот да биде сегашниот министер за внатрешни работи Митко Чавков. Според СДСМ реформи треба да се прават, но во сосема други околности и со други личности.

XS
SM
MD
LG