Достапни линкови

Референдум за иднината на Британија во ЕУ


Гласачите во Британија денеска на референдум решаваат дали нивната земја да остане или да замине од Европската унија. Тоа е прв референдум во Британија во изминативе над 40 години што е поврзан со Унијата. Анкетите покажуваат дека и двете страни имаат подеднакви шанси за успех по неколкумесечната кампањата за убедување на над 46 милиони британци со право на глас. Поголемиот дел од кампањата беше насочен кон економијата и миграцијата, но и бирократијата во рамките на Европската унија.

XS
SM
MD
LG