Достапни линкови

Во САД побаран побрз прием на Црна Гора во НАТО


Повеќе од 30 поранешни високи официјални претставници на САД побараа Белата куќа и Конгресот и официјално да го одобрат приемот на Црна Гора во НАТо во 2017 година. Тоа, според нив, ќе ги подобри стабилноста и сигурноста во југоисточна Европа. Потписниците на отвореното писмо, меѓу нив и поранешниот секретар за одбрана Чак Хегел, како и двајца врховни команданти на НАТО генерал Филип Бридлав и адмирал Џејмс Ставридис наведуваат дека со тоа ќе се отфрли секаква намера на некоја трета страна да става вето на проширувањето на НАТО.

XS
SM
MD
LG